عطاری بهار

طب سنتی - گیاهان دارویی

مقدمه:منظور من از مصرف میوه های ذیل طبیعی آنها میباشد ونه بصورت صنعتی ونکتار.
لیموی تازه  نه تنها برای داشتن اسید سیتریک آن بلکه مخصوصا بمقدارسرشاروفراوان که ویتامین Cداردواین ویتامین Cبرای معالجه بیماری اسکوربوت لازم است اگردرشیر استرلیزه شده بچه های شیرخوارچند قطره آب لیمو یاپرتقال بچکانند آنهاراعلیه بیماری اسکوربوت وکمبود ویتامین Cبیمه خواهدکرد.
عطاری بهار
درپرورشگاههای اطفال شیرخوارکه به این ترتیب عمل کرده اند بیماری اسکوربوت بهیچوجه بین آنها دیده نشده است،آبلیمو وپرتقال برای بچه ها بی اندازه مفیداست زیرادارای مقدارزیادی ویتامین ها میباشد که این ویتامین ها غذارازود هضم میکند مصرف آبلیمو باشیشه وپستانک برای بچه های شیرخوارفوق العاده لازم است وآنهاراازابتلاء به انواع بیماری اسکوربوت کودکان مصون نگه میدارد.
آبلیموی تازه ازفلج شدن اطفال جلوگیری میکند.
ازمصرف آبلیمو وپرتقال برای کودک صرفنظرنباید کرد کلیه مادران آبستن نبایستی درموقع غذاخوردن آب لیمو وپرتقال رافراموش کنند.
یک فنجان آب پرتقال بایک مشت بادام شیرین پوست کنده بی نمک برای اطفال مفیداست.
انجیرسرشار ازویتامین های A-B-Cوقنداست،انجیر مناطق گرمسیرشیرین تربوده وقتی کاملا برسد سی تا چهل درصد آن قنداست.
عطاری بهار
انجیر دارای موادچربی ازته وآهن وبرم ومنگنز وآهک وکلسیم میباشد این میوه خیلی مغذی است مخصوصا اگرآنرادرروی سبد چیده ودرجلو آفتاب قراردهند تا خشک شود ارزش غذائی آن دوبرابر میشودانجیرسهل الهضم است مصرف آن برای بچه ها واشخاصیکه ازبستربیماری برخاسته ودوره نقاهت رامیگذرانند توصیه شده است وبندرت ممکن است اشخاصی پیداشوند که طبع انها باانچیر سازگارنباشد.
انجیرخشک کمتر ازمیوه تازه ملین است ولی قدرت غذائی آن بیشتراست وباین جهت ماتوصیه میکنیم که آنراباطفال بدهید وهمچنین کسانیکه تازه ازبیماری برخاسته اندومحتاج به تقویت میباشندزیرادارای قندوموادازت دار،ازت خالص ومواد چرب است.
بچه هائی که شیرینی زیاد دوست دارند واغلب این شیرینی ها برای آنها مفید نیست وموجب کم خونی وکرم خوردگی دندان وعوارض مختلف دیگری درآنها میشود خوبست مادران آنها بجای آن،آلو وآلوچه خشک بدون نمک راکه درآب خیس کرده ویاهمانطوریکه خشک است به آنها بدهند وآنها راعادت دهند بجای شیرینی آنرامصرف نمایند.
آلو سیاه وزرد سرشار ازویتامینهای A-B-Cقند وهیدرات دوکربن(موادنشاسته ای)آهن-کلسیم-فسفر-منیزیم-پتاسیم-سدیم-منگنز میباشد.
نارگیل یک غذای سلامت بخش ومطبوع ومقوی است وشیرآن یک مشروب اعلی است وبسیارخنک کننده است روغن آن برای تغذیه بسیارمفید است ودیرفاسد میشود وشیرآن رامیتوان به اطفال بجای شیرمادردادوبرای اینکارمیوه تازه رابگیرید وآنرارنده کنید وباآب مخلوط کرده دریک پارچه سفید تمیزریخته وبافشارآنرابگیرید.
ترتیزک یاشاهی دارای ویتامین های A-B ومقدارزیادی ویتامین Cمیباشد.
شاهی که ملقب به تندرستی بدن است دارای موادآهن-آهک-روی-منگنز-گوگرد ومس میباشد،اشتهاآور-مدر-ملین-تصفیه کننده خون میباشد.
شاهی راخام بایستی خورد شاهی راریزریز کرده باآبلیموی تازه مخلوط نموده روی برش نان که کره مالیده باشند بریزند به بچه بدهند بخورد.
همه مادران بخواص شربت کاسنی اطلاع دارند زیرا این شربت برای بچه ها تجویز میشود وخاصیت تقویت کننده دارد.
پسته شام خاصیت غذائی داردودارای موادچربی ونشاسته ای ولی پسته ایران چربی اش کمتر وموادسفیده اش زیادتراست پدران ومادران نباید ازاین میوه بسیارارزان که اطفال راازبسیاری امراض محفوظ میداردمضایقه نمایند.
درساختن شیرینیها ونانهائی که درمنزل میسازند ازاین مغزبکارببرند معمولا این مغزرابوداده میخورند ودرشیرینی سازی بکارمیبرند ضمنا میتوان آنراکوبیده وبه غذاها وخورش ها وسوپ ها افزوده اشکنه آن نیز بسیار خوشمزه است درخورش فسنجان آن را جانشین گردوکنید ویاباآن مخلوط کنید.
برای بچه هائی که ازشیر مادران محروم هستند ومنحصراازشیراسترلیزه تغذیه میکنند ماباید به شیر آنها مقدارکمی آب پرتقال ویاآب لیمو اضافه کنیم یاباید شیره موز راگرفت وباکمی آب وقند مخلوط کرده وبه آنها داد.
غذای تازه ومفیددیگری رابرای اطفال ذکر میکنم وآن این است که باندازه مساوی جوسیاه وگندم راباهم مخلوط کنید وچهارقاشق سوپخوری ازاین مخلوط غلات رادرهاون خوب بکوبید تانرم شود بعد ظرفی که یک لیترونیم آب دارد مخلوط غلات رادرآن بریزید وروی آتش ملایمی درهوای آزادبگذارید تا بجوشدونیم لیترآن بخارشود سپس آنرادرصافی بریزیدوصاف کنید وباشکرشیرین کنیدوبه بچه ها بدهید.
بچه هایی که دیررشد میکنند پیازغذائی است مقوی وتقویت کننده ونیروبخش واشتها راهم تحریک میکند به آنها بدهید.
زردآلو سرشارازویتامینهای A-B-Cوقند ومقدارویتامین Aآن زیادوغنی است اشتهاآورومغذی وقابض وخنک است برای اعصاب بسیارمفید وتقویت کننده است زردآلو ازنظرمقدارسرشارآهنی که داردبرای بچه ها اولین غذای اصلی معرفی شده است ودراستحکام وساختمان استخوان بندی وبافت های بدن آنها نقش عمده ای به عهده دارد.
عطاری بهار
برگهای تازه وسبزدرخت بادام رااگر ضمادکنند برای سوختگی وکوفتگی واولسر مفید خواهد بود.
گوشت کبک ساق پاراقوی میگرداند برای بچه هائیکه تازه براه میافتند خوردن آن مفیداست،هرگاه ضعف مستولی شد گوشت را درشیرپخته میل کنید برای بزرگ وکوچک مفیداست ضعف رازایل ورنگ رخسار راسرخ میکند گوشت کباب پزهم همین خاصیت راداردوبه بدن قوت میدهد.








درود خداوند به روح مقدس شیخ الرئیس ابوعلی سینا و پدرم استاد حکیم خیرالله کریمیان

سلامتی تاج زرینی است بر سر افراد سالم که فقط بیماران قادر به دیدن آن می باشند.

علی کریمیان


آخرین پست ها


آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

اَبر برچسبها