عطاری بهار

بهترین موقع برای دوش گرفتن چه زمانی است؟

عطاری بهار
تولید چربی پوست حدود ساعت یک بعد از ظهر به اوج خود می رسد. در نتیجه، اگر دارای پوستی چرب یا مستعد ابتلا به جوش هستید، دوش گرفتن شبانه روش خوبی برای پاکسازی آن چربی ها و همچنین هر گونه آلودگی، آرایش، آلاینده یا گرده است که ممکن است در طول روز روی پوست شما جمع شده باشند.
هنگامی که موضوع دوش گرفتن مطرح می شود، احتمالا در یکی از این دو دسته قرار می گیرید: آنهایی که صبح ها دوش می گیرند و افرادی که ترجیح می دهند این کار را هنگام شب انجام دهند. میان این دو دسته نیز همواره اختلاف نظر وجود داشته و هر کدام روش خود را بهتر می دانند.

برای کمک به رفع این بحث و اختلاف نظر، پژوهشگران اخیرا تلاش کردند به صورت علمی ثابت کنند دوش گرفتن صبحگاهی بهتر است یا شبانه. اما نتایج حاصله نشان داد هر دو دارای مزیت های خاص خود هستند.

دوش گرفتن صبحگاهی روش فوق العاده برای آغاز روز است، به ویژه اگر موضوعی ذهن شما را به خود مشغول کرده و موفق به یافتن راه حلی برای آن نشده اید. دکتر شلی کارسون، پژوهشگر روانشناسی از دانشگاه هاروارد، دوش گرفتن صبحگاهی را به مدیتیشن، یا وضعیتی که ذهن ناخودآگاه شما بیدار و هوشیار است اما بر مشکل به صورت اساسی تمرکز نکرده تشبیه کرده است.

به گفته کارسون، اگر با مشکلی مواجه شده اید که قصد دارید به شیوه ای خلاقانه آن را حل کنید و پس از تلاش فراوان موفق به یافتن راه حلی برای آن نشده اید، بهتر است آن را در پس ذهن خود نگه دارید تا حسابی پخته شود در شرایطی که فرآیندهای ناخودآگاه روی آن کار می کنند.

اگر هنگام اصلاح مرتب خود را زخمی می کنید، صبح ها دوش بگیرید

به گزارش مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی آمریکا، پلاکت های لخته کننده خون هنگام صبح در بالاترین سطوح خود قرار دارند. این به معنای آن است که اگر هنگام اصلاح زیاد خود را زخمی می کنید، بهتر است صبح ها دوش بگیرید تا میزان خونریزی را به حداقل برسانید.

اگر به سختی به خواب می روید، شب ها دوش بگیرید

اگر شب ها دوش آب گرم بگیرید، دمای داخلی بدن هنگامی که زیر جریان آب هستید، افزایش خواهد یافت و پس از آن پایین می آید. این روند کاهش دما هم راستا با تنظیم دمای طبیعی بدن برای به خواب رفتن است و در به خواب رفتن راحت‌تر کمک می کند.

به گفته دکتر کریستوفر وینتر از آکادمی پزشکی خواب آمریکا، کاهش سریع دما پس از دوش آب گرم همانند یک القا کننده خواب طبیعی است. از این رو، روشی خوب برای فریب دادن بدن و شکل گیری این تفکر که زمان خواب فرا رسیده است، محسوب می شود.

اگر دارای پوستی چرب هستید، شب ها دوش بگیرید

تولید چربی پوست حدود ساعت یک بعد از ظهر به اوج خود می رسد. در نتیجه، اگر دارای پوستی چرب یا مستعد ابتلا به جوش هستید، دوش گرفتن شبانه روش خوبی برای پاکسازی آن چربی ها و همچنین هر گونه آلودگی، آرایش، آلاینده یا گرده است که ممکن است در طول روز روی پوست شما جمع شده باشند.

در پایان، باید به این نکته اشاره داشت که تعیین زمان دوش گرفتن بیشتر به ترجیحات شخصی افراد باز می گردد تا علم. همچنین، به جای این که در پی تعیین زمان دوش گرفتن باشید، شاید بهتر باشد این پرسش را با خود مطرح کنید که آیا به واقع نیازی به دوش گرفتن دارید یا خیر.

نخوردنی های ام اس (ms)

عطاری بهار
باید در نظر داشته باشیم رژیم غذایی مناسب مخصوصا اگر در ابتدای ابتلا به بیماری رعایت شود، باعث کند شدن سیر بیماری و کاهش ناتوانی در طول زمان می‌شود.
مهم است روی تغذیه خود دقت کنید و مواد حساسیت‌زایی را که باعث ایجاد حمله عصبی در شما می‌شود، بشناسید و کمتر مصرف کنید. تخم‌مرغ، گوجه فرنگی، بادمجان و بعضی میوه‌ها بسته به درجه و نوع پیشرفت ام‌اس در بیماران باعث تشدید بیماری می‌شود.
افزایش وزن، شانس ابتلا به ام‌اس و حمله‌های آن را زیادتر می‌کند. پس مواظب افزایش وزن خود باشید و از مصرف چربی‌های اشباع خودداری کنید.
به خاطر تشکیل ترکیبات سمی و مضر برای بافت دستگاه عصبی مرکزی از غذاهای چرب بخصوص گوشت‌های چرب و چربی‌های حیوانی، سس‌های مایونز و فرآورده‌های لبنی پرچرب دوری کنید.
مواد غذایی فرآوری شده و آماده و شیرینی‌جات مصرف نکنید.
مصرف زیاد و نابجای ویتامین‌هایی چون A و B6 می‌تواند برای مبتلایان به ام‌اس خطرناک باشد.نمک کمتر مصرف کنید. نتیجه تحقیقی نشان می‌دهد بیماری افرادی که روزانه بین ۲ تا 5 گرم نمک مصرف می‌کنند، در قیاس با افرادی که روزانه کمتر از ۲ گرم نمک مصرف می‌کنند سرعت پیشرفت بیشتری دارد.
دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی احتمال تداخل دارویی و پیشرفت بیماری را بیشتر می‌کند. از آنها دوری کنید.
در دوره‌ای که برای درمان، کورتون مصرف می‌کنید، مصرف کمپوت‌ها به علت داشتن قند زیاد و مواد نگهدارنده حاوی سدیم برای شما مفید نیست.
مصرف لبنیات کم چرب به علت داشتن کلسیم و املاح معدنی برای بیماران ام‌اس که کورتون مصرف می‌کنند مفید است. چربی حیوانی و اشباع شده لبنیات برای ام‌اسی‌ها مفید نیست.
در بعضی بیماران چربی گوشت قرمز باعث تشدید حملات بیماری می‌شود، از گوشت قرمز کم‌چربی یا بی‌چربی استفاده کنید.

مواد غذایی را اشتباه نگهداری نکنید

عطاری بهار
یخچال یا انباری. باز یا به صورت بسته‌بندی؟ بسیاری در مورد نگهداری مواد غذایی دچار اشتباه می‌شوند که نه‌تنها باعث از دست رفتن کیفیت، مزه، عطر و طعم آن می‌شود، بلکه براثر فاسد شدن زودهنگام باید آن را دور ریخت.

خیار عاشق ظرف میوه است. نگهداری خیار در کنار سایر میوه‌ها باعث حفظ ویتامین‌ها و همچنین کپک‌نزدن آن می‌شود. خیار اما از گوجه‌فرنگی و سیب زیاد خوشش نمی‌آید، زیرا گازهایی که از آن‌ها خارج‌می‌شوند باعث تسریع روند رسیدن آن می‌شود.

لیمو و دیگر مرکبات در مناطق گرمسیر و معتدل رشد می‌کنند و تحمل سرما و نگهداری در یخچال را ندارند. لیمو حتی اگر بریده شده است را هم بهتر است در یک ظرف نگهداری کنیم.

پنیر را در پلاستیک نگهداری نکنید زیرا در آن عرق می‌کند. برای نگهداری کوتاه مدت از کاغذ استفاده کنید. یک قطعه پنیر را می‌توان تا ۳ هفته با کمک پارچه‌ای که در آب نمک خوابانده و دور آن پیچیده شده، نگهداری کرد. هر دو تا سه روز یک‌بار باید پارچه را دوباره با آب نمک خیس و پس از چلاندن پنیر را در آن قرار داد. بریدن پنیر در جایی که قبلا نان بریده شده، باعث کپک‌زدن سریع پنیر می‌شود.

کرفس را معمولا در بسته‌های پلاستیکی می‌فروشند. به محض خرید برای جلوگیری از پلاسیده شدن سریع باید آن را از پلاستیک خارج کرد. دمای یخچال برای نگهداری کرفس بسیار مناسب است.

در فروشگاه‌های مواد غذایی آلمان ریحان را در گلدان می‌فروشند. بسیاری به این گلدان یا آنقدر آب می‌دهند که باعث "غرق شدن" ریحان می‌شود یا اینکه براثر کمبود آب می‌خشکد. ریحان آفتاب زیادی نیاز دارد و خاک گلدن هم باید همیشه نم داشته باشد. اگر برگ‌های ریحان را چیدید، آن را در درون یک پارچه نم‌دار پیچیده و در یخچال نگهداری کنید.

گرچه در قسمت بالای در یخچال جایی برای نگهداری تخم مرغ درنظرگرفته شده، اما این یک خطای تکنیکی است. در این قسمت تخم مرغ به علت باز و بسته شدن در یخچال به‌ویژه در مناطق گرمسیری دائما با تناوت دما و گرم و سرد شدن روبرو است. تخم مرغ بهتر است در محوطه درونی یخچال نگهداری شود. برای نگهداری طولانی بهتر است نوک تیز تخم مرغ به طرف پایین قرار گیرد.

سیب‌زمینی خام را در یخچال نگهداری نکنید. روشنایی زیاد، گرما و رطوبت هم برای نگهداری سیب‌زمینی مناسب نیست.

سیر باید نفس بکشد و به همین خاطر نگهداری در یخچال و یا جای گرم برای آن مناسب نیست. بهترین راه نگهداری سیر در یک ظرف باز در یک قفسه است.

پیاز را در جای خنک و نه سرد (یخچال) نگهداری کنید. در عین حال باید جای نگهداری پیاز تاریک و خشک هم باشد.

سیب و موز را هیچگاه در کنار هم نگهداری نکنید. گاز اتیلنی که از این دو میوه خارج می‌شود باعث رسیدن سریع متقابل آن‌ها درون ظرف می‌شود. در عین حال موز را بهتر است به‌صورت آویخته (آنگونه که روی درخت است) نگهداری کرد.

برخی دانه‌های قهوه را برای تازه ماندن در یخچال نگهداری می‌کنند و این درست نیست. نگهداری آن در یک قفسه یا کمد کافی است. البته برای نگهداری طولانی‌مدت و حفظ عطر و طعم می‌توان قهوه را در فریزر نگهداری کرد.

گوجه را به هیچ عنوان در یخچال نگهداری نکنید زیرا طعم و ویتامین‌های آن از بین می‌رود. از گوجه نیز گاز اتیلین زیادی ساطع می‌شود و به همین دلیل از نگهداری به‌ویژه کاهو در نزدیکی آن خودداری کنید، زیرا کاهو در کنار گوجه به‌سرعت پلاسیده می‌شود.

فلفل دلمه‌ای علاقه زیادی به سرما ندارد و نباید به هیچ عنوان آن را در یخچال نگهداری کرد و بهتر است در کنار دیگر میوه‌ها و سبزیجات نگهداری شود.

آووکادو از میو‌های گرمسیری است و در دمای پایین امکان "رسیدن" ندارد. اگر آووکادو را پوست گرفته‌اید، قدری آب لیمو جلوی قهوه‌ای شدن رنگ آن را می‌گیرد.

بی دلیل نیست که اکثر مردم دنیا نان را در جعبه‌ای در آشپزخانه نگهداری می‌کنند. این جعبه باید بعد از مدتی تمیز شود. برای جلوگیری از خشک شدن نان، می‌توان آن را در کاغذ یا پارچه پیچید. نان اضافه را می‌توان بصورت یخ‌زده در فریزر نگهداری کرد و در صورت نیاز آن را دوباره در فر اجاق یا توستر داغ کرد.

هنگام خرید ماهی، حتما به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید. دقت کنید که "زنجیره سرد ماندن" خرید از فروشگاه و حمل به منزل قطع نشود. گوشت ماهی در سرمای ۲ تا ۶ درجه سانتی‌گراد را می‌توان در یک ظرف شیشه‌ای یا چینی حداکثر یک روز نگهداری کرد. فاصله زمانی نگهداری ماهی دودی در یخچال نیز بین دو تا چهار روز است.

گوشت گاو را می‌توان بین ۳ تا ۴ روز، گوشت گوساله و خوک بین ۲ تا ۳ روز و گوشت مرغ را بین یک تا ۲ روز در یخچال نگهداری کرد. گوشت چرخ کرده بسیار حساس است و سعی ‌کنید آن را در همان روز خرید سرخ کنید. به تاریخ مصرف گوشت‌های بسته‌بندی شده حتما دقت کنید.

خوراکی هایی که کاهش هوش را بدنبال دارند

عطاری بهار
 در رژیم غذایی ما برخی از مواد غذایی یافت می‌شوند که با خوردنشان باعث کندذهنی و نابودی هوشمان می‌شویم! بله، هضمش کمی سخت است! ‌اما در این نوشتار با چند نمونه از این مواد غذایی آشنا می‌شویم.
همه ما با آن دسته از مواد‌غذایی که باعث حملات قلبی، چاقی، سرطان و دیگر موارد ذکر نشده‌ای که تند و زننده هستند آشنا هستیم. اما در واقع خوراکی‌هایی وجود دارند که خوردن آنها باعث نابودی هوش می‌شود. این دسته از مواد غذایی شامل الکل، مواد ‌غذایی کم‌ارزش، قندهای مصنوعی است.

1. الکل

قطعا برای شهرت الکل به عنوان قاتل مغزی خود متعجب نمی‌شویم. ما معمولاً از پیامدهای مخرب و ویرانگر الکل بر کبد خود آگاهی داریم اما این در حالی است که الکل همچنین می‌تواند صدمات جدی به سلول‌های مغزی نیز وارد کند. عوارض جانبی شناخته شده از الکل شامل لغزش‌های حافظه و عدم تمرکز است. سوء مصرف طولانی مدت الکل نیز باعث اختلال در قوای شناختی می‌شود.

2. تنقلات

برگرها، سرخ‌کردنی‌ها و چیزهایی شبیه آن ما را دچار وسوسه ‌می‌کند اما خوردن این مواد غذایی باعث انباشته شدن چربی‌ها ‌می‌شود که این امر اعتیاد را بوجود می‌آورد. مصرف نامحدود تنقلات مانع تولید "دوپامین" می‌شود که ماده شیمیایی "شادی" در بدن ما است و علائمی را به وجود می‌آورد که با نوسان اخلاقی و افسردگی ارتباط دارد.

3. محصولات غذایی غنی از قند

قند‌های ذخیره شده که مسبب مشکلات عصبی است. مصرف بیش از حد قند منجر به کاهش تولید یک ماده شیمیایی در مغز می‌شود که به عنوان فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز شناخته شده است. نبود این ماده باعث اختلال در یادگیری و همچنین به خاطر سپردن می‌شود. طبیعت اعتیاد‌آور شکر عواقب بلند مدتی بهمراه دارد به طوریکه بر توانایی یادگیری تاثیر می‌گذارد و مهارت‌های شناختی را تضعیف می‌کند.

4. مواد غذایی سرخ شده

مواد غذایی سرخ شده، به سبک پخت جنوبی در جنوب شرقی آمریکا به عنوان "کمربند سکته مغزی" شناخته شده است. سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیواره‌های شریان تامین خون به مغز رسوب می‌کند؛ عدم خون‌رسانی کافی در نهایت باعث سکته مغزی می‌شود. بنابراین، هنگامی که در رژیم غذایی به طور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما بیشتر با دردسر و مشکلات مواجه می‌شوید.

5. وعده‌های غذایی منجمد شده

اکثر افراد در زندگی خود به دلیل زمان کمی که دارند مجبور می‌شوند که غذاهای خود را فریز کنند. مصرف مواد غذایی یخ زده، به طور منظم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که تخریب سلول‌های مغزی در طول زمان است،‌ منتهی شود.

6. محصولات غذایی شور

مواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، می‌تواند اعتیاد آور باشد و با عواقب خطرناک همراه باشد. سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده است اما نکته اینجاست که آیا می‌دانید که این ماده می‌تواند همچنین توانایی‌های تفکر ما را مختل سازد؟ نه برای هر چیزی پزشکان به ما توصیه نمی‌کنند که مصرف نمک را کم کنیم. نمک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در ترشی‌ها استفاده می‌شود، پس از زیاده‌روی در خوردن آن خودداری کنید.

7. پروتئین‌های فرآوری شده

پروتئین‌ها و چربی‌ها چیزهایی که ما از دوران مدرسه آنها را می‌شناسیم. زمانی که پروتئین‌ها فرآوری می‌شوند و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، می‌شوند پروئتین‌ها خطرناک می‌شوند. مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئین‌ها ترکیب می‌شود بسیار سرطان زا می‌شوند.

8. نیکوتین

نیکوتین [اگرچه جزو مواد غذایی نیست اما خوب است میان آنچه به بدن سرازیر می‌شود نیز به آن اشاره شود زیرا] زمانی که به میزان بالا مصرف می‌شود به دلیل کاهش عرضه خون و اکسیژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته می‌شود. علاوه بر این، سفت ‌شدن مویرگ‌ها و تأثیر بر عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر عوارض آن به شمار می‌آید.

9. شیرین کننده‌های مصنوعی

بسیاری از ما نسبت به این موضوع که شیرین کننده‌های مصنوعی در زندگی ما فاقد آسیب هستند دارای تصور غلط هستیم. استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی در نهایت به آسیب‌های مغزی منتهی می‌شود.

10. چربی‌های ترانس

چربی‌های ترانس (trans fats) هنگام افزودن هیدروژن به روغن‌های مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، برای بالابردن نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداری شان به وجود می‌آیند. چربی‌های ترانس در روغن‌های شیرینی‌پزی، روغن نباتی جامد، مارگارین‌ها، شیرینی‌ها، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده و سایر غذاهایی که با روغن‌های هیدروژنه، پخته یا سرخ شده‌اند، یافت می‌شوند.

مصرف چربی‌های ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش می‌دهد؛ در طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس مواجه می‌سازد. همچنین، مصرف این نوع چربی سبب کم شدن حجم مغز می‌شود که در نهایت به بیماری آلزایمر منتهی می‌شود.