عطاری بهار

  از این نوشیدنی ها بپرهیزید

عطاری بهار
سرطان بیماری ای است که حتی شنیدن نامش نیز آزاردهنده و هولناک است. این بیماری از آن دست بیماری هایی است که باید تمام تلاشمان را برای پیشگیری از آن به کار بگیریم.

سرطان :بر کسی پوشیده نیست که این بیماری هزینه  های مالی و جانی سنگینی دارد. با وجود تمام پیشرفت های صورت گرفته در جهت درمان سرطان باز هم این بیماری یکی از بیماری های پرمرگ و میر است. با وجود اینکه عوامل متعددی از قبیل مسائل ژنتیکی، آلودگی های محیطی و غیره در ابتلا به این بیماری نقش دارد اما گاه عادت های روزانه خودمان نیز زمینه را برای افزایش احتمال ابتلا فراهم می کند.

همانطور که تغذیه و شیوه آن نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع بیماری ها دارد یادتان باشد که عادت‌های بد غذایی و مصرف مواد غذایی نامناسب نیز برعکس عمل کرده و خطر بیماری ها را افزایش می دهد. متأسفانه مصرف برخی نوشیدنی ها چه به دلیل داغ بودن و چه به علت برخی ترکیبات نامناسب می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. در این مطلب با 5 نوشیدنی که احتمال ابتلا به این بیماری را بالا می برند بیشتر آشنا می شوید. لطفاً با ما همراه باشید.

عطاری بهار

مصرف نوشیدنی های خیلی داغ و افزایش خطر سرطان مری

فقط کافی است به اطرافتان دقت کنید تا متوجه شوید افراد زیادی هستند که چای را داغِ داغ سر می کشند. اگر خودتان هم جزو این افراد هستید بیشتر دقت کنید. مرکز بین المللی مطالعات سرطان (وابسته به سازمان بهداشت جهانی) اعلام کرده است که ارتباط زیادی بین دمای بسیار بالای نوشیدنی ها و خطر ابتلا به سرطان مری وجود دارد. به عقیده متخصصان سرطان شناس، افرادی که چایشان را با دمای بالای 65 درجه سانتی گراد مصرف می کنند و این کار را سال‌ها به طور مکرر انجام می دهند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع سرطان قرار دارند. این عادت باعث ایجاد آسیب ها و زخم های مکرر ناحیه مری شده و به مرور تبدیل به سرطان می شود. توصیه می کنیم در مصرف چایتان عجله نکنید. اجازه دهید نوشیدنی تان کمی خنک شود.

قهوه زیاد: آیا خطر ابتلا به سرطان پانکراس وجود دارد؟

در خصوص مصرف قهوه باید گفت نتایج پژوهش هایی که همه ساله انجام می شود نشان داده است که برخلاف باورهای رایج این مسئله صحیح نیست ولی باید به میزان مصرف دقت داشت. گرچه نتایج پژوهش انستیتوی ملی سرطان که به مدت 14 سال روی 400 هزار آمریکایی انجام شده بود نشان داد که مصرف روزانه کافئین به میزان 6 فنجان خطری برای ابتلا به سرطان ندارد اما محققان بر این عقیده هستند که بیش از این میزان خطر سرطان هایی مانند پانکراس و مثانه را افزایش می دهد. متخصصان سرطان شناس بر این عقیده هستند که نیاز به بررسی های بیشتر در این خصوص وجود دارد و نمی توان با قطعیت به این سؤال جواب داد. بهترین کار رعایت احتیاط و دوری از افراط و تفریط است.

نوشیدنی های تهیه شده با آسپارتام: ارتباط با تومورهای مغزی

سال‌ها است که بحث و جدل زیادی در خصوص آسپارتام وجود دارد. از سال 1965 که این ترکیب تولید شد، پژوهش های زیادی در این خصوص انجام شده است و مخالفت های زیادی در خصوص این شیرین کننده مصنوعی شکل گرفته است. آخرین پژوهش مربوط به مطالعات محققان ایتالیایی در سال 2005 است.

نتایج این بررسی ها نشان داده است که ارتباط زیادی بین مصرف این شیرین کننده و افزایش تومور در مغز موش های آزمایشگاهی وجود دارد. به عقیده متخصصان سرطان شناس تأثیر آسپارتام در ابتلا به برخی سرطان ها به طور مشخص به اثبات نرسیده است. به عقیده این متخصصان نیاز به بررسی های زیادی در خصوص اثبات سرطان زایی آسپارتام وجود دارد اما با این حال بهترین کار این است که از مصرف نوشیدنی های حاوی این شیرین کننده پرهیز شود. توصیه می شود به جای این قبیل نوشیدنی ها مصرف آب میوه ها و آب سبزیجات طبیعی و خانگی در الویت قرار گیرد.

نوشیدنی های الکلی و سرطان دهان

نوشیدنی های الکلی به طور گسترده ای سلامت بدن را به خطر می اندازند. مصرف الکل بر حسب میزان و مدت زمان مصرف ارتباط زیادی با افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان ها دارد. هر چه میزان مصرف این قبیل نوشیدنی ها بالاتر باشد احتمال ابتلا نیز افزایش می یابد. به عقیده محققان مصرف الکل به خصوص در ابتلا به سرطان دهان و حنجره نقش دارد. به گفته متخصصان هر چه این نوشیدنی ها قوی تر باشد خطر نیز بیشتر می شود. البته تعداد دفعات مصرف نیز بی تأثیر نیست. نتایج بررسی ها نشان می دهد که مصرف روزانه این قبیل نوشیدنی ها خطر ابتلا به سرطان را بالا می برد و مصرف همزمان آن‌ها با دخانیات این خطر را چندین برابر می کند.

آب کتری و سماور را بیش از یک بار نجوشانید

عطاری بهار
به گفته یک متخصص تغذیه، اگر آب سردشده کتری را مجدد بجوشانید، غلظت نیترات موجود در آب افزایش یافته و استمرار این کار در طولانی مدت می تواند تهدیدکننده سلامت مصرف کننده چنین آبی شود.
شاید شما هم جزو آن افرادی باشید که بارها برای تهیه چای، یا رقیق کردن شیر خشک نوزاد، آب سردشده کتری را مجدداً جوشانده و مصرف کرده‌اید؛با هشدار درباره لزوم پرهیز از چنین کاری آب چندبار جوشیده غلظت نیترات بیشتر می‌شود و سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازد.
در اثر تبخیر دوباره آب و بالارفتن غلظت مواد سمی، ترکیبات خطرناکی در آب جوش انباشته می‌شود که مهمترین آنها نیترات است. نیترات یک ماده شیمیایی و سمی است.
زمانی که نیترات در غلظت زیاد و به دفعات، در معرض حرارت بالا قرار ‌گیرد، ترکیبات آن کاملا تغییر یافته و به نیتروزامین تبدیل می‌ شود که می تواند سرطان زا باشد. افزون بر این، نیترات می تواند در روده به نیتریت تبدیل ‌شود و در خون با هموگلوبین ترکیب و توانایی انتقال اکسیژن خون به بافت های بدن بخصوص مغز را کاهش دهد.
با اشاره به اینکه نیترات، تهدیدی بالقوه برای سلامتی نوزادان به شمار می‌رود اگر نوزادی از شیر خشک رقیق‌شده با آبی تغذیه کند که نیترات آن بالاست، احتمال ابتلا به بیماری «مت هموگلوبینمی» یا «سندروم نوزاد کبود» در او افزایش می‌یابد.
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، حتی اگر مادرشان از آبی با غلظت بالای نیترات نوشیده باشد، در معرض خطر ابتلا به بیماری «مت هموگلوبینمی» نیستند.
امروزه کیت‌های خانگی برای آزمایش میزان نیترات آب به بازار آمده‌اند و آزمایش نیترات آب آشامیدنی شایعترین آزمایشی است که افراد، آزمایشگاه‌های تجاری و آزمایشگاه‌های همکار وزارت بهداشت انجام می‌دهند. بنابراین، باید خاطرنشان کرد که به منظور تامین سلامتی خود و کودکان بهتر است قبل از گرم کردن دوباره آب کتری یا سماور، آب جوشیده سردشده قبلی را خالی کنید و با جایگزین کردن آب تازه، این آب را بجوشانید و مصرف کنید.

باید و نبایدهای «بوتاکس»

عطاری بهار
یک متخصص پوست با تشریح نقش تغذیه در پیشگیری از پیری زودرس به باید و نبایدهای «بوتاکس» پرداخت.

این فرآورده از سال 1980 مطرح شد و برای کسانی موثر بود که علت چین و چروک صورتشان، استفاده زیاد از عضلاتشان بود. یعنی افرادی که موقع صحبت کردن روی پیشانی آنها چروک ایجاد می‌شود، یا افرادی که با پیشانی اخم می‌کنند و یا با ابرو صحبت می‌کنند.

تزریق بوتاکس برای افراد بالای 20 سال انجام می‌شود وبرای افراد زیر 20 سال بوتاکس تزریق نمی‌شود. برای افراد زیر 20 سال که دارای چین و چروک هستند، توصیه می‌کنیم عادت صحبت کردن با عضلات را ترک کنند.

 آیاکسی که جوش یا تبخال دارد، می‌تواند تزریق بوتاکس انجام دهد؟خیر. در این موارد صبر می‌کنیم تا مشکل عفونی برطرف شود، سپس اقدام به بوتوکس می‌کنیم. خانم‌های باردار و شیرده نیز نباید در این ایام اقدام به بوتاکس کنند. به مردم توصیه می‌کنیم برای انجام بوتاکس حتماً به فرد متخصص که در این زمینه تجربه دارد مراجعه کنند و از انجام این کار در آزمایشگاه‌ها خودداری کنند. اما اگر بوتاکس به منظور فلج عضلات گردن انحام می‌شود، چون در حجم بالا استفاده می‌شود، آنتی بادی ساخته می‌شود و ممکن است موثر نباشد.

اگر هدف از زیبایی حجم دهی باشد، از روش‌هایی همچون فیلر (پر کننده)، ژل، تزریق چربی و لیزر. البته روش لیفت با نخ هم هست که روش جدیدی است، استفاده می‌شود.

در خصوص استفاده از دارو (کرم) و تاثیری آن پیشگیری از پیری زودرس پوست:دارو (کرم)های ضد چروک ترکیباتی شامل ویتامین C، رتینول و اسید میوه دارند و حداقل 6 -3 ماه زمان لازم است تا این داروها اثرات اولیه درمانی را داشته باشند.

فرمولاسیون این کرم‌ها به گونه ای است که فعال سازی فیبروبلاست‌ها را که سلول‌های سازنده کلاژن هستند، تحریک می‌کنند. فرد در سن 35 -30 سالگی می‌تواند از آنها استفاده کند و البته به عنوان پیشگیری و عوارضی هم ندارد. کرم‌هایی در بازار موجود است که اثر سریعی دارند و اثرشان به سرعت هم برطرف می‌شود.

نقش تغذیه در پیشگیری از پیری زودرس:تغذیه مهم است و استفاده از پروتئین مناسب در رژیم غذایی، رساندن آنتی اکسیدان به بدن از طریق میوه و سبزی، آب و مایعات کافی، روند پیری پوست را به تعویق می‌اندازد.