عطاری بهار

 عواقب خطرناک مسواک نزدن

عطاری بهار

ایده‌آل‌ترین روش رعایت بهداشت دهان و دندان مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بعد از هر وعده غذایی است؛ اما حداقل ۲بار مسواک زدن در شبانه‌روز و یک‌بار نخ دندان کشیدن به هنگام خواب لازم است.

به‌دلیل کمتر ترشح کردن بزاق دهان  در زمان خواب شبانه، میکروب‌های لثه و دندان بیشترین فرصت را برای شیوع پوسیدگی دندان‌ها به‌دست می‌آورند. پوسیدگی دندان‌ها مقدمه انواع بیماری‌هاست که در این مطلب به آن اشاره می‌کنیم.

دندان‌های لق
فارغ از بوی بد و خرابی دندان‌ها، آلودگی‌های موجود باعث آبسه دندان و تخریب بافت لثه می‌شود. آبسه‌ دندانی، وضعیتی است که به‌دنبال عفونت دندانی و درگیر شدن مغز دندان یا پالپ دندان به‌وجود می‌آید. در این شرایط میکرو‌ارگانیسم‌های درون دهان باعث ایجاد عفونت اطراف ریشه می‌شوند. میکروارگانیسم‌های بی‌هوازی استخوان فک را تخریب می‌کنند و در نتیجه دندان در دهان لق و از فک جدا می‌شود. تنها راه پیشگیری از این بیماری مسواک زدن روزانه و رعایت بهداشت دهان است.
ریشه زایمان زودرس
تحقیقات زیادی بر ارتباط بیماری‌ لثه با زایمان زودرس تأکید کرده است. باکتری‌های بیماری‌زا درون دهان زن باردار می‌توانند به جفت یا مایع آمنیوتیک وارد شوند و احتمالا با افزایش میزان عوامل زیست‌شناختی القا‌کننده زایمان، باعث زایمان زودرس شوند. زنان بارداری که دچار بیماری پریودنتال هستند، ممکن است تا 7برابر با احتمال بیشتر نوزادی به دنیا آورند که زودرس، با وزن کم و یا نارس باشد. درمان بیماری‌های بافت‌های اطراف دندانی (پریودنتال) در جریان بارداری ممکن است دیگر بیش از حد دیر شده باشد، زیرا عفونت ممکن است از قبل در بدن زن منتشر شده باشد. به همین علت است که داشتن سلامت دهان و دندان و ارزیابی دندانپزشکی پیش از باردارشدن ضروری است.
بیماری‌های تنفسی
عفونت‌های باکتریایی تنفسی از طریق ورود قطرات ریز مایع از دهان و گلو به درون ریه‌ها به‌وجود می‌آیند. به همین دلیل باکتری‌هایی که درون دهان رشد می‌کنند، به‌خصوص در افرادی که دچار بیماری‌های بافت اطراف دندان هستند، می‌توانند باعث ایجاد عفونت‌های تنفسی مانند ذات‌الریه شوند. کسانی که ریه‌های آسیب‌پذیری دارند مانند سالمندان و کودکان بیشتر به مراقبت‌های دهانی نیاز دارند. افراد دچار برونشیت مزمن و سایر بیماری‌های انسدادی مزمن ریه که از قبل ازجمله به‌علت سیگار کشیدن مداوم، دچار آسیب‌ ریوی هستند، از همین طریق ممکن است دچار حملات عفونت شوند. رعایت بهداشت دهان و دندان در این مورد نیز احتمالا می‌تواند به سلامت تنفسی کمک کند.
رابطه دوطرفه دندان و دیابت
بین پوسیدگی دندان و بیماری دیابت ارتباط دوطرفه‌ای وجود دارد. دیابت خطر بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان، از دست دادن دندان، خشکی دهان و انواع مختلف عفونت‌‌های دهانی را افزایش می‌دهد و همچنین بهداشت نامناسب دهان و در نتیجه عفونت شدید لثه می‌تواند باعث دشوار شدن کنترل دیابت شود. در واقع عفونت‌ باعث می‌شود که قند خون بالا رود و به انسولین بیشتری برای کنترل قند خون نیاز باشد. دیابتی‌هایی که دچار بیماری‌های پریودنتال هستند، باید مورد معالجه قرار گیرند تا عفونت دهانی آنها ریشه‌کن شود. باکتری‌ها به ارگان‌های دیگر که حتی از دهان نیز دورتر هستند سرایت کرده و خطر عفونت را تشدید می‌کنند. بدن افراد دیابتی کمتر در برابر درمان عفونت‌ها واکنش نشان می‌دهد و زخم‌هایشان با سرعت کمتری ترمیم می‌شود؛ بنابراین، این افراد علاوه بر دقت در مسواک روزانه، باید هر 6ماه یک‌بار به دندانپزشک مراجعه کنند. یک مطالعه روی 113بیمار مبتلا به بیماری لثه‌ای و دیابت نوع 2 نشان داده است که درمان بیماری لثه‌ای با جرم‌گیری و تجویز آنتی‌بیوتیک داکسی سایکلین، باعث کاهش عوارض بیماری دیابت می‌شود.
اتصالات پوسیده
باکتری‌هایی که ذکرش رفت، راه را برای آسیب مفاصل نیز باز می‌کنند. برخی تحقیقات نشان داده است که احتمال آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی) در افرادی که به بیماری‌های عفونی لثه مبتلا هستند بسیار بالاتر است. روماتیسم یک بیماری خود ایمنی است که کل بدن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. انواع مختلف از ساییدگی و پارگی غضروف‌ها (استئوآرتریت) تا التهاب مفاصل (آرتریت روماتوئید) که در نتیجه افزایش فعالیت سیستم ایمنی بدن است، انواع مختلفی از آرتروز است. نتایج تحقیق دانشگاه جان هاپکینز مریلند نشان می‌دهد، یک نوع میکروب خاص ارتباط بین بیماری لثه و آرتروز روماتوئید را نشان می‌دهد. محققان دریافته‌اند افراد مبتلا به بیماری لثه، دو‌برابر بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز روماتوئید قرار دارند. باکتری موسوم به A. actinomycetemcomitans می‌تواند هم موجب بیماری لثه و هم آرتروز روماتوئید شود. این باکتری لثه‌ها را درگیر کرده و سپس موجب تورم مفاصل به‌عنوان عارضه جانبی آن می‌شود. برخی از باکتری‌های عامل پارادونتیت (التهاب لثه‌ها و بافت استخوانی دندان‌ها) آنزیمی تولید می‌کنند که اسیدآمینه آرژینین را به سیترولین تبدیل می‌کند که برای بدن بیگانه است. سیستم دفاعی بدن در برابر این مولکول بیگانه شروع به تولید آنتی‌بادی‌هایی می‌کند که جزو علائم آرتریت روماتوئید (بیماری خودایمنی) محسوب می‌شوند.
دریچه‌های آلوده
سلامت قلب بر دهان و بالعکس تأثیر مستقیم می‌گذارد. افرادی که دچار بیماری‌های دندان یا لثه هستند، دو برابر بیشتر نسبت به دیگران، در خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. تعداد باکتری‌های موجود در دهان بیماران قلبی و کسانی که دچار حملات قلبی شده‌اند، نسبت به افراد سالم بسیار بیشتر است. باکتری‌های لثه که موجب بروز پلاک‌های دندانی می‌شوند، می‌توانند از دهان به جریان خون منتقل شده و احتمال تشکیل لخته‌های خونی، خطر حمله قلبی و بیماری‌های قلبی را افزایش دهند. مسواک نزدن باعث تجمع باکتری استرپتوکوک در دهان می‌شود. این باکتری در خون پروتئینی به نام PadA را روی سطح خارجی خود جذب کرده و موجب تجمع پلاکت‌های خون و تشکیل لخته خون می‌شود. اگر شما سیستم ایمنی قوی داشته باشید، ورود باکتری‌ها به جریان خون مشکلات کمتر و دیرهنگام‌تری ایجاد می‌کند اما اگر سالمند یا مبتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان باشید، آسیب جدی‌تری به بدنتان وارد می‌کند. باکتری‌ها به دریچه‌های قلب بیمار می‌چسبند و باعث سکته قلبی می‌شوند.

10 خوراکی‌ خطرناک‌ که می‌تواند شما را بکشد

عطاری بهار

ما غذا میخوریم تا در سلامت بتوانیم به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهیم، اما برخی از غذاها هستند که ممکن است برای سلامتی ما ضرر داشته باشند و به بدن ما آسیب برسانند. این غذاها در صورتی که به میزان زیادی مورد مصرف قرار بگیرند بصورت تدریجی می‌توانند باعث بیماری‌های جدی و یا حتی مرگ ما شوند. در ادامه و در این تاپ 10 با ده تا از خطرناکترین غذاهایی که برای سلامتی ما مضر هستند آشنا می‌شویم، با ما همراه باشید.

10- تزئینات روی کیک
عطاری بهار
متاسفانه باید به اطلاع عاشقان کیکها برسانیم که این خوراکی خوشمزه می‌تواند باعث مرگ آنها شود! اکثر افراد از مضرات قند زیاد آگاهی دارند، اما آیا می‌دانستید که شکر موجود در لعاب روی شیرینی از شکر موجود در خود کیک بیشتر است؟ قندی که در یک تکه کوچک از این مواد وجود دارد چهار برابر بیشتر از قندی است که در یک پیراشکی یافت می‌شود. پس از خودرن این مواد قند و کلسترول خون به میزان زیادی افزایش پیدا می‌کند. از دیگر معایب خامه و لعاب و تزئینات روی کیک یا شیرینی خاصیت چاق کنندگی آنهاست.
9- شکلات‌های مارس
عطاری بهار
این شکلات که در ایران نیز به وفور یافت می‌شود یکی از ناسالم ترین شمش‌های شکلاتی (شکلات بار) موجود در بازار است و بیش از 1200 واحد کالری دارد. کارشناسان ادعا می‌کنند که تا چند دقیقه پس از خوردن این شکلات خوشمزه به دلیل کاهش جریان خون به مغز، احتمال سکته بسیار بالا می‌رود. شکلات‌های مارس به شدت برای سلامتی شما خطرناک هستند. اما در صورتی که علاقه زیادی به خوردن شکلات دارید پیشنهاد می‌کنیم که از شکلات‌های سیاه یا تلخ استفاده کنید.
8- جگر چرب
عطاری بهار
جگر چرب یا Foie gras نوعی غذایی فرانسوی است که معمولا در رستورانهای تجملی و گران قیمت مربوط به این کشور به فروش می‌رسد. اما در صورتی که روزی به این دست از رستورانها مراجعه کردید بهتر است بدانید که این خوراک چگونه تهیه می‌شود. برای تهیه جگر چرب نوعی لوله را وارد دهان اردک یا غاز می‌کنند و به زور به حیوان غذا می‌خورانند، این کار باعث بزرگ شدن و خوشمزه تر شدن کبد یا همان جگر می‌شود. این کار وحشیانه نه تنها باعث مرگ حیوان می‌شود، بلکه خوردن آنها ضرر زیادی به بدن انسان می‌رساند.
7- بادام تلخ
عطاری بهار
به دلیل خطر احتمالی زیادی که بادام برای بدن دارد، فروش و خرید آن در کشور نیوزیلند غیرقانونی است! خوردن حتی مقدار کمی بادام تلخ می‌تواند باعث بروز خطر جدی، مخصوصا برای کودکان شود. این بادام‌ها بر خلاف بادام‌های شیرین حاوی مقادیری سیانید هستند. خوشبختانه در اکثر موارد بادام‌هایی که خریداری می‌شوند شیرین هستند و تنها تعداد کمی بادام تلخ در میان آنها وجود دارد، اما در برخی موارد گزارش شده که همین بادام‌های تلخ در مقادیر کم نیز باعث بروز مسمومیت در افرادی شده‌اند که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است.
6- روغن پالم
عطاری بهار
شاید روغن پالم را بصورت خام در هیچ کجا مشاهده نکنید، اما این روغن خطرناک در بسیاری از خوراکی‌ها مثل کره‌های گیاهی، سوپ‌های آماده، روغن‌های پخت و پز، شیرینی‌ها، کیک‌ها و حتی در شکلات‌های نوتلا وجود دارد. این روغن دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده است که برای سلامتی واقعا مضر هستند. جالب است بدانید که این روغن علاوه بر انسانها، به حیوانات و محیط زیست نیز آسیب‌های زیادی وارد کرده است. برای تولید این روغن به فضای زیادی نیاز است که این فضا عموما از تخریب جنگلها به دست می‌آید، به دلیل قطع درختان و کاشت درختان مخصوص برای ساخت روغن پالم حیوانات زیادی مثل اورانگوتان‌ها و ببر سوماترایی در خطر انقراض قرار گرفته‌اند.
5- سیب زمینی‌های سبز
عطاری بهار
معمولا خوردن سیب زمینی مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند، اما بهتر است هنگامی که این سیب زمینی‌ها سبز رنگ می‌شوند آنها را دور بیاندازید. سیب زمینیها نوعی گلیکو آلکالوئید به نام سولانین تولید می‌کنند که ترکیبی سمی برای انسانها و حیوانات است. در سال 1899 پنجاه و شش سرباز آلمانی پس از خوردن سیب زمینهای سبز دچار عوارض ناشی از مسمومیت توسط سولانین مثل اسهال حاد، سردرد شدید، رفتن به کما و حتی مرگ شدند. یک فرد بالغ با خوردن 450 گرم سیب زمینی سبز دچار مسمویت شدید سولانین خواهد شد.
4- ذرت بوداده (پاپ کورن) که در مایکروویو درست شده

عطاری بهار

ذرت بوداده حاوی پرفلوئورواکتانوئیک اسید است که ماده‌ای سرطانزا محسوب می‌شود. تحقیقات دیگری نیز انجام شده که نشان می‌دهد پاپکورنی که مایکروفر درست می‌شود خاصیت سرطانزایی دارد. برخی از تولید کنندگان برای تهیه این پاپ کورنها از ماده‌ای شیمیایی به نام دیاستیل استفاده می‌کنند که باعث ابتلای کارکنان این کارخانه‌ها به بیماری موسوم به “ریه کارگران پاپ کرن سازی” شده است. نتایج این تحقیقات باعث کاهش مصرف این دست از پاپ کورن‌های مایکروفری شده است. پیشنهاد می‌کنیم شما نیز برای سلامتی بیشتر دانه‌های ذرت را خودتان در ماهیتابه تفت داده و به ذرت بوداده تبدیل کنید!

 3- نمک
عطاری بهار
طبق تحقیقی که در آمریکا انجام شده 95 درصد از رستورانها همیشه مقداری نمک نیز در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند. در حقیقت نمک را همه جا می‌توان مشاهده کرد. البته که سنگ نمک دارای 80 ماده مختلف است که برای سلامتی لازم هستند، اما هنگامی که این سنگ در دمای بیش از 2000 درجه سانتیگراد قرار می‌گیرد تا به نمک طعام تبدیل شود مقدار زیادی از این مواد مغذی را از دست می‌دهد، کاهش این مواد باعث افزایش پتاسیم یودید در نمک می‌شوند که مقدار زیادی از آن باعث بروز بیماری می‌شود. تحقیقات نشان داده که مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون، مشکلات حاد کلیه، تیروئید، کبد و بسیاری از بیماری‌ها و عوارض دیگر می‌شود. در حال حاضر بسیاری از افراد نمک طعام را به عنوان سم سفید می‌شناسند و به جای آن از نمک‌های طبیعی استفاده می‌کنند.
2- خوراکی‌هایی با رنگ‌های مصنوعی
عطاری بهار
متاسفانه بسیاری از شکلات‌ها و شیرینی‌ها به دلیل استفاده از رنگ‌های غیرطبیعی در رتبه دوم لیست ما قرار می‌گیرند. در حال حاضر استفاده از این رنگ‌ها به قدری گسترش یافته که خوردن آنها به امری عادی تبدیل شده است. امروزه میزان مصرف این مواد نسبت به سال 1955 حدود 5 برابر افزایش یافته است. این مواد اثرات مخربی دارند، مثلا رنگ‌های آبی موجود در شکلات‌ها و نوشیدنی‌ها باعث ایجاد تومور مغزی، رنگ‌های سبز باعث تومور مثانه، رنگ‌های قرمز باعث سرطان لنفوسیت و تیروئید و رنگ‌های زرد باعث بروز تقریبا تمامی مشکلات بالا به علاوه آسم، بیخوابی و رفتار خطرناک می‌شوند. این رنگ‌ها می‌توانند باعث بروز بیش فعالی و ADHD (که بسیاری از کودکان امروزه به آنها دچار هستند) شوند.
1- برنجِ مانده
عطاری بهار
بسیاری از افراد نمی‌دانند که خوردن برنجی که از دیشب مانده باعث بروز چه مشکلاتی در بدن آنها خواهد شد. در صورتی که برنج پخته را شب هنگام در دمای اتاق نگهداری کنید باکتری‌ای به نام باسیلوس سرئوس در آن رشد می‌کند. این باکتری مواد سمی‌ای تولید می‌کند که باعث گرفتگی عضلات و اسهال و تهوع شدید در افراد می‌شود. هرچه برنج پخته شده بیشتر در دمای اتاق نگهداری شود احتمال بیشتری وجود دارد که با خوردن آن دچار بروز مسمومیت‌های شدید شوید. پیشنهاد می‌کنیم که تا جای ممکن از برنج تازه پخته شده استفاده کنید.

نان ناسالم با بدن ما چه می کند؟


عطاری بهار
نان سبوس‌دار به منظور پیشگیری از ابتلا به سوء‌تغذیه و مشکلات گوارشی تاکید میشود.
گندم از غنی ترین غلاتی است که درطبیعت یافت می شود و اغلب ویتامین ها و مواد معدنی در این نعمت الهی وجود دارد به همین دلیل نان به عنوان اصلی ترین غذای مصرفی در سفره خانوارهای ایرانی است.
اقشار کم درآمد حدود 70 تا 80درصد کالری مورد نیازشان را از نان تامین می کنند. با توجه به مصرف زیاد نان در کشور تهیه نان سالم و باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است.
برای تهیه نان سالم در مرحله نخست باید به کیفیت و نوع گندم مصرفی توجه کرد.
حفظ ارزش غذایی نان مستلزم وجود سبوس و کاهش سبوس گیری است همچنین برای ورآمدن خمیر به هیچ عنوان استفاده از جوش شیرین توصیه نمی شود.
تخمیر ناقص به هنگام استفاده از جوش شیرین باید گفت: این امر یکی از عوامل مهم کاهش جذب ریزمغذی ها در نان از جمله کلسیم و آهن است ، بنابراین حتماً باید از مخمر استفاده شود تا خمیر به خوبی ورآید و پروتئین ها آزاد شود و تخلل ایجاد کند و نان به خوبی پخته شود.
نان سفید در واقع نوعی کربوهیدرات ساده محسوب می شود که زودهضم است بنابراین مصرف آن قند خون را بالا می برد. به همین دلیل به بیماران دیابتی یا افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، توصیه می شود که از نان سفید استفاده نکنند و حتما نانشان سبوس دار باشد.

- نان‏های تیره تهیه شده با آرد کامل و سبوس‏دار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و تیرگی نان دلیلی بر کیفیت بهتر نان است . نان سالم با آرد سبوس‏دار تهیه شده و ظاهر آن تیره‏ تر از نان‏های دیگر است .

عطاری بهار

- نان سبوس‏دار تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان بدلیل وجود سبوس آن است .

- فیبر موجود در نان سبوس‏دار، بهترین درمان تغذیه‏ای در یبوست و بیماری‏های روده بزرگ است .

- نان سبوس‏دار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نان‏های سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد.( اما توجه به این نکته لازم است که مصرف بی‏ رویه نان‏های سبوس‏دار نیز توصیه نمی ‏شود .)

- با مصرف نان سبوس‏دار، قند خون به آهستگی بالا می‏رود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسب‏تری نسبت به نان‏های سفید است.

- مصرف نان های سبوس‏دار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش می‏دهد و از پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی پیشگیری می ‏کند.

- مصرف سبوس و نان سبوس‏دار، احتمال پیدایش سرطان روده بزرگ (کولون و راست روده) را کاهش می‏دهد.

- مصرف زیاد نان‏های سفید، خطر ابتلا به کم‏خونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی (سوء هاضمه و یبوست)، چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش می ‏دهد.

- درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و فیبر توسط مصرف نان‏های سبوس‏دار، تأمین می‏ شود.

- بهتر است از نان‏های سبوس‏داری که با خمیرترش تهیه شده‏اند بجای نان‏های سفید استفاده شود.

- سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتری‏های مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام می‏کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می ‏کند.

- مصرف نان سبوس‏دار بجای نان‏های سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش می‏ دهد.

- نان سبوس‏دار منبع خوبی از فیبر می‏باشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج می‏ کند.

- نان سبوس‏دار منبع خوبی از ویتامین‏های B2 و نیاسین است.این ویتامین‏ها به عملکرد بهتر مغز کمک می کند.

- حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند نادرست است .

- نان سنگک کمترین ضایعات را در بین نان‏های سنتی دارد.

- از مصرف نان‏های سوخته بدلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در آن جداً خودداری شود .

- نانی که با خمیرمایه تهیه شده است، ارزش غذایی بالاتر، قابلیت هضم بهتر، ضایعات و دور ریز کمتر و ماندگاری بهتری دارد.

- استفاده از خمیرمایه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان بهبود می‏ بخشد.

- نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح آن سوخته نیست.

- قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریع‏تر کرده و باعث ایجاد کپک در نان می‏ شود.

با توجه به موارد بالا توصیه می شود که نان های تیره مصرف کنید و ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و مواد افزودنی غیرمجاز و حتی کنجد با کیفیت پایین که مزه و طعم کپک و ماندگی می دهد را مد نظر قرار داده و از مصرف آن خودداری کنید و در صورت مشاهده هر گونه تخلف به بازرسان بهداشت محیط و معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.

خطرات جراحی معده

برداشتن معده برای لاغر شدن خطرناک است؟

عطاری بهار
متأسفانه در مراحل اولیه، سرطان معده معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند و به همین دلیل، معمولاً وقتی این سرطان تشخیص داده می‌شود که در مراحل پیشرفته قرار دارد.

سوء هاضمه و ترش کردن، کاهش اشتها، کاهش وزن، خستگی و ضعف طولانی مدت بدون توجیه، دفع مدفوع سیاهرنگ از جمله نشانه‌های سرطان معده است، گفت: در اکثر موارد برای درمان سرطان معده نیاز به جراحی است.
انواع جراحی سرطان معده
در جراحی سرطان معده، ممکن است قسمتی و یا تمام معده از بدن خارج شود البته سه نوع عمده عمل جراحی معده برای درمان سرطان معده وجود دارد که یکی تراشیدن مخاط معده از طریق گاستروسکوپی است.
این روش فقط در موارد سرطان‌های با درجه و مرحله پایین و اولیه معده کاربرد دارد. متخصص گوارش توسط گاستروسکوپ، مخاط بدخیم معده را میتراشد و از معده خارج می‌کند.
گاسترکتومی ناقص و یا نزدیک به کامل روش دیگر جراحی بوده که در این روش جراح قسمت سرطانی معده به همراه بافت‌های اطراف شامل چربی وغدد لنفاوی را از بدن خارج کرده و قسمت‌های باقیمانده مجرای گوارش رامجدداً به هم متصل می کند.
گاسترکتومی کامل روش سوم جراحی بوده، که در این عمل معده بطور کامل به همراه بافت‌های لنفاوی و چربی اطراف از بدن خارج می‌شود. گاهی لازم است بعضی اعضای مجاور معده نیز از بدن خارج شوند. سپس جراح قسمت تحتانی مری را به ابتدای روده باریک متصل می‌کند.
همانند تمام جراحی‌های بزرگ و پیچیده، عمل جراحی سرطان معده با خطراتی همراه است. عارضه جراحی شامل خونریزی، ایجاد لخته خون در عروق، صدمه به اعضاء مجاور معده و نشت غذا و ترشحات دستگاه گوارش از محل بخیه‌های داخل شکمی است.
برداشتن معده همچنین در درازمدت سبب ایجاد عوارض گوناگونی می شود که برخی از آن‌ها شامل، سیری زودرس بعد از صرف مقدار کمی غذا، ضعف و سرگیجه، استفراغ، سوء هاضمه، اشکال در بلعیدن غذا، کاهش وزن است.در اکثر موارد علاوه بر جراحی، بیمار نیاز به دریافت شیمی درمانی و یا رادیوتراپی نیز دارد که این درمان‌ها برحسب شرایط بیمار ممکن است قبل و یا بعد از جراحی انجام شوند.